Trăim în era revoluției digitale și tot ceea ce ne înconjoară are legătură mai mult sau mai putin cu procesarea automata a datelor. Inteligenta Artificiala și Machine Learning sunt două concepte care vor schimba modul în care omul va face lucrurile.
În domeniul detecției subterane, mai precis în nișa de Ground Penetration Radar, utilizatorii caută fluxuri de date cât mai simple și automatizate care sa îi scutească sau măcar să îi asiste în luarea deciziilor de zi cu zi. Astfel tehnologiile software de achiziție și [procesare de date au avansat până în punctul în care sunt propuse moduri noi de lucru și obținere de rezultate. O parte importantă în rutina zilnică pe teren a operatorilor de Georadar este identificarea exactă pe teren a traseelor de utilități în vederea pregătirii locului pentru excavare. În sprijinul acestei operațiuni liderii mondiali în domeniul producției și comercializării echipamentelor Georadar au introdus o nouă metodă de Analiza a datelor în teren cunoscută sub numele de Assisted Pipe Recognition sau Automatic Pipe Detection.
Ne propunem sa descriem în linii mari, pentru cei interesați, procedura de recunoaștere asistată a traseelor de conducte sau cabluri:
Pasul 1: Este recomandată verificarea fiecărui plan generat de funcția Tomography pe setul de date înregistrat în prealabil.
Pasul 2: Cu funcția Add Utility începeți să marcați pe plan propunerile dvs.
Pasul 3: Tehnologia software verifică propunerile dvs.
Pasul 4: Se deschide fereastra de dialog Utility Detected. Dacă aveți informațiile solicitate, se cere completarea acestora. Adâncimea este estimată de programul software.
Pasul 5: Dacă traseul de utilități nu este detectat, atunci există încă opțiunea de a salva rezultatul ca o Anomalie.
Pasul 6: Vizualizați traseele detectate în plan sau in 3D.
Evident, că orice tehnologie nouă are avantajele și limitările sale. Este remarcabilă ușurința de lucru chiar și în condițiile dificile din teren ( folosirea touchscreen-ului, condiții de luminozitate și atmosferice diferite, experiența redusa de lucru a utilizatorului ). Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că acest mod de lucru nu este folosibil dacă avem suprafețe mari de cartografiat datorita limitărilor tehnice ale tehnologiei dar și a condițiilor de teren care pot influența continuitatea semnalelor detectate automat.
Vă așteptăm cu întrebări și propuneri pe pagina noastră de contact sau la email contact@scanaregeoradar.ro .