Stream DP este un echipament de detecție și cartografie subterană care poate fi folosit în studiile de fezabilitate pentru proiecte de infrastructură, dar și în faza de execuție a acestora.

https://idsgeoradar.com/products/ground-penetrating-radar/stream-dp

https://idsgeoradar.com/products/software/iqmaps

https://idsgeoradar.com/products/software/aimaps

Manevrabilitatea ridicată pe suprafete netede, dar și opțiunea de roți pentru teren accidentat, îi conferă acestui echipament o usurință în miscare pe aproape orice tip de suprafață de investigație.

Echipamentul Stream DP produs de IDS Georadar

Stream DP este soluția inovatoare de georadar multicanal pentru cartografierea 3D în timp real a utilităților subterane care redefinește stadiul tehnologic în sondajele subterane nedistructive. Dispunând de noua tehnologie Equalized scrambled technology – EsT a IDS GeoRadar, Stream DP duce detectia utilităților subterane la următorul nivel de adâncime.

Equalized scrambled Technology – tehnologie inovatoare pentru achizitia datelor subterane

Este evident faptul că beneficiile unui proiect în care se utilizează detecția si cartografierea subterană sunt din ce in ce mai mari cu cat acest demers este aplicat în etapele inițiale ale acestuia. De exemplu, un proiect de linie de metrou are nevoie de astfel de investigații pentru zona de acces în stațiile de metrou. Aici sunt utilități de mutat, utilități noi de proiectat și construit si evaluarea impactului unor structuri noi asupra lucrurilor deja existente in subteran. Alt exemplu poate fi proiectarea și execuția unei linii de tramvai usor.

Insa toate aceste lucrări trebuiesc prevazute și alocate ca timp și bani în desfașurarea proiectelor respective. Termenele scurte de proiect, generate de așteptari nerealiste, au condus întotdeauna la întârzieri considerabile la finalizare, unele dintre acestea datorate si necunoașterii contextului inițial de proiect.

Stream DP combină productivitatea ridicată de achiziție a datelor, cu o performanță îmbunatațită a adâncimii de investigație si a volumului de date analizat în faza de postprocesare. Toate acestea conduc la o accelerare a procesului de cartografiere.

Stream DP si IQMaps fac posibilă o achiziție și prelucrare a datelor de 3-4 ori mai rapidă comparativ cu tehnologiile disponibile pană cum 2-3 ani. La acest salt tehnologic se adaugă si tehnologiile AI in curs de dezvoltare. La momentul actual, folosirea motorului de procesare automat AiMaps reduce timpul de postprocesare cu aproximativ 25 – 30%, indiferent de calitatea setului de date folosit.

IQMaps – tehnologie software de post procesare de productivitate și acuratețe ridicată
AiMaps – platforma de inteligență artificială pentru procesarea datelor subterane

Concluzia este că tehnologia prezentului ne ajută să facem performanță în construcții. Este nevoie doar să o utilizăm.

Cartografie subterană cu echipamente georadar și tehnologii software de înaltă rezoluție și de productivitate ridicată de la IDS Georadar parte a Hexagon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *